vila i frid farbror Roffe

Idag började som vilken vanlig dag som helst, förutom att jag kom i tid till skolan. Men var på matten som vanlig och engelskan men så kom lunchen....
 
Jag minns när jag bodde i Norge så fick jag ett sms från min pappa: ring mig nu! Stod det, fick en konstig magkänsla och med rätta. Med telefonen i handen och pappa på andra sidan luren minns jag hur knäna viker sig och gråten trycker sig ut tillsammans med ett förskräckligt skrik av panik. Min kusin hade tagit sitt liv! En person som jag hade tagit för givet alltid skulle finnas där, glad och glädjespridare som älskade solen. Men detta var för många år sedan men det sms:et har jag aldrig glömt och gjort att jag har svårt att ringa upp.
 
Och just idag fick jag ett sådant sms av mamma: ring mig nu! Puss. Skrev hon, orohetskänslan ligger alltid där och denna gång var det med rätta. Hon tala om att min farbror gått bort under dagen....
 
Jag har aldrig riktigt haft en super bra kontakt med min farbror men det är ändå min farbror Vi talar om. Har hört många historier och hälsar alltid till varandra genom mina föräldrar eller faster.
Och min släkt och familj är det största i världen, dom betyder mest, även dem jag inte har så mycket kontakt med.
 
Jag har gråtit så klart och varit väldigt känslig, många tankar har rört upp min hjärna. Döden är inget jag klarar av att hantera. Jag har gått och känt mig som ett skal hela dagen. Det som hänt är fruktansvärt sorgligt, men jag tröstar mig med att han var gammal och mådde inte bra i slutet. Att få en hjärtattack och dö helt ensam är för mig oerhört obehaglig tanke och försöker inte att tänka på det. Hade önskat att min farbror fått somna in med någon han älskade. Men nu mår han bra och har det gott.
 
Tankarna invaderar mitt sinne och får mig känna svaghet i kropp och själ, jag blir utmattad. Tänker på den relationen vi hade och den relationen vi inte hade men kunde ha haft. Vad som kunde varit och vad som kunde gjorts annorlunda om tiden ännu fanns.
 
Tankar om andra dödsfall bland dem jag hållit kärt dyker upp och jag känner sorgen sätta bo i mitt hjärta. Min allra största sorg var den dagen min farmor gick bort.
 
Jag var 10 år och var på läger, i efterhand så insåg jag att den tiden farmor gick bort hade jag blivit som paralyserad och hält vatten i tallriken. När jag var och handla med mina föräldrar dagen efter så hade de ännu inte talat om något för mig, jag minns vi stod i vivo vid brödet och mamma sa att vi måste tala när vi kommer hem, jag får en hemsk känsla i kroppen och säger-NEJ!hon får inte vara död! Mamma frågar vem Och farmor ger jag som svar tebax. Mamma ger mig en förvånande och sorglig blick men vi fortsätter handla. Och när vi kom hem fick jag den fruktansvärda nyheten att farmor fanns inte mer.
 
Döden.... Den klarar jag bara inte av. När jag var 5-7 år hade vi fiskar, och jag minns hur fiskarna flöt på vattnet ibland, de va döda, och ååååååh vad jag grät när pappa klapp av dem huvudet för att försäkra sig om att de inte levde innan han spola ner dem i toaletten.
 
Året min kusin tog sitt liv så var han 1/3. Jag miste även då min morbror och mina syskons pappa. Min morbror, Pedro, dog i hjärnblödning. När jag var liten så hade vi en rolig relation och med åren höll sig enbart våra smeknamn kvar för varandra men vi pratade bara när vi träffades. Jag var lillskiten och han var storskiten. Min morbror Pedro.
 
Jag kunde åka och hälsa på Leffe, Hans fru och mina syskon och har många minnen ifrån honom både som stor och liten, han var som en stor snäll Björn som gick runt och bar och busa med mig. Men han fick cancer och tynande bort i det, han var inte längre någon stor lurvig björn. Och en dag gick han bort. Hans begravning är den jag minns mest, jag har aldrig sätt mina syskon, speciellt min syster vara så ledsen. Jag grätt massor både av sorgen av att Hans bortgång men oxå av att se vad sorgen gjorde med mina syskon.
 
Ni har nog förstått att denna dag har väckt mycket till liv genom döden. Nu är dom borta och jag har aldrig mera chansen att träffa dem igen. Lev livet, ta ingen för givet, älska glöm och förlåta det är ingen svår gåta. Bara gör din dag som den vore den sista för den du älskar den kan du mista<3

min vikthistoria

Ända sen jag var liten har jag varit väldigt spinkig och smal.
Så smal ligger i min natur, jag har alltid tyckt jag varit tjock även när jag vägde 45 kg som 19 åring:\
Det var inte fören jag blev gravid jag började må bra över min vikt:)
på invägningen vägde jag 68kg, tre månader senare vägde jag 56 kg, och i slutet vägde jag 98kg.
Men gick ner till 82 kg ett tag efter förlossningen, gick dock upp alla kg igen och lite till pga amning(hungrig jämt) p-stav och för att jag slutade röka och sluta med en medicin i 5e veckan i graviditeten.


här är em bild på innan graviditeten efter graviditeten och nu 2 år senare.
jag hittade en lapp här hemma med mina mått från september 2011....


skillnaden syns men jag märker de inte,
jag ser fortfarande hon i röd/vit randigt linne.
jag har många kg kvar till mitt mål men har kommit en bit redan på att inte göra så stor livsförändring. sakta men säkert värkar vara mitt sätt att komma till målet:)



gym var de här



Idag så var det vilodag i squat schemat så tog en sväng till gymmet:) svetten bara rann av mig efter gymmet, men så skönt de va me en dusch sen:)








guider afton Gott folk

blev crosstrainern 40 min,
lutande/sittande cyckel 10 min och gå band ca 20 min, sammanlagt ca 550-600 kalorier.
Imorgon var det ett tag sen jag vägde mig så ska göra det Och mätta mig:)
ska bli kul, sist hade jag gått ner 5 cm runt buken på 2 veckor.
Tror dock inte det kommer va så stor skillnad imorgon men jag är på väg:) allt har en början.

sedan gick jag på håret igen.....ska låta de vila ett tag nu och försöka känna efter vilken färg jag vill ha minnen jag dyker ner i ännu en färg.

bilder från bröllopet



dagen började så klart hos fröken frisör


våran vackra dotter Maylee är brudnäbb tillsammans med kusin Belinne


och ned för alltargången går jag med min far såklart, innan inmarchen spelades hajen introt som sedan böts om till bröllopsmarchen:)


och vid altaret väntar min underbara Fredrik med sin bestman Henrik vid sin sida




vår underbara dotter stal showen och gjorde stämningen mycket mer avslappad som tur var:)





var en liten tjej som ville få uppmärksamhet mitt i vår första kyss som man och hustru



och sedan vandrar vi ut till låten"we are all the winners" för att för första gången möta världen som man och hustru


puss puss


mina föräldrar, Fredriks föräldrar och prästen har vi bakom oss



mina tärnor, Maria, Jannike, Alexander och Fredriks bestman Henrik och våra blomsterflickor Maylee och Belinne


sedan bärs det ner mot bilen:)

och tar våra bröllopfotografier vid hembygdsgården här i Fellingsbro, bilder tagna av mina nära vänner Birgit och Pål Arne som tog sig hela vägen från Norge för att delta på vårt bröllop:)











när vi kom till mottagningen stod alla där och väntade på oss






och många lyckönskningar och gratulationer och kramar blev det








sedan var det dags att få igång mat och mingel

far håller tal


jag och gudmor




Love is in the air<3

sen blev de tårtor:) fått hört väldigt mycket positivt om dom i efterhand:)

och jag som vanligt har svårt att vara seriös:p




brudens dans med sin far:)
sedan blev de fest...... minns inte så mycket men vilken bakfylla...






de var lite från vårt bröllop de:)













evig kärlek

Makarna Draklilja, vår historia

25 Maj 2013 blev vi makarna Draklilja:)

Allt började med den här texten:

Hej är bara väldigt nyfiken på vem du är. Jag är uppväxt på gatan du köpt hus på. Men man ser inte till dig. Brukar bara se att det lyser nån gång ibland. Har ju bara hört rykten om att du ska vara från vedevåg. Men det kan väl inte stämma. Hoppas du trivs i huset och Fellingsbro iallafall. Har du nå kompisar här? Mvh Fredrik

och med den här bilden




detta var 19/12-09, vårt första möte var hemma hos mina föräldrar dagen innan julafton, mina syskon var där, mor, far, mormor och det sluta med att han förklara vägen för mitt norske ex(var ex då oxå).
jag märkte ganska snabbt att det fanns ett intresse mellan oss men jag var osäker efter att ha kommit ut ur ett förhållande.

men 25/1-10 så bad han mig om en kram och jag gav upp att trotsa(han ville alltid mysa med mig) så jag sa de ok, men bara en snabb. Jag kände hur allt bara kändes så perfekt med den kramen, jag mådde så bra.





Vi flytta ihop ganska snabbt in i mitt hus med Hans hund och min katt. Vi skaffade en gemensam hund, därefter en till Katt. men
Vi fick det svårt 5 månader in i förhållandet och var nära på att göra slut, då kom nyheten om bebis i magen:) vilken lycka. jag var 110% säker att jag var inte var fruktbart så för båda var det självklart att behålla. men alla problem löste sig inte.



men den dagen i backen när jag tittade på honom burka och hörde i högtalarna attlodom flugit ut i skogen och alla blev tysta...... tiden bara gick och jag trodde att allt var över, jag dog inombords. när jag träffade honom på sjukhuset var jag så överlycklig att jag kände att den olyckan och vår graviditet var våt räddning, de fick mig inse att han var den rätte.



8/3-11 föddes vår flicka, Maylee Maria Marianne Semlan Draklilja, vårat under<3
livet var underbart och vi levde i det perfekta förhållandet:)

och 2012.01.01 förlovade Vi oss under fyrverkerierna:)

25/5-13 blev vi till slut herr och fru Draklilja:)




dagens projekt: barnkammaren



idag har det varit Grattis firande för min kära mor. sedan påbörjade jag ännu ett nytt projekt:) here you have:)


i dotterns rum går det inte skruva i ena väggen så vi köpte dessa fina dinosaurier och klistra fast istället för någon möbel eller tavlor. detta gjorde vi när vi gjorde i ordning barnkammaren. byrån var vanligt vit men jag tog fram tejpen och började måla:)


här är tösens nya säng. från spjälsängen till Växasäng:) stor tjej vi fått. tänkte i bättre tider måla om sängen till Rosa och rött med Mimmi motiv, Maylee är stort fän av Mimmi:)

ser ni pärlplattorna på väggen?:) dom spika jag upp för en lite roligare loock, dessa har hennes far gjort när han var liten och några har vi fått av hennes kusiner:)


här ser ni hennes bokhylla i den tråkiga färgen svart så den bestämde jag för att göra lite roligare:) Vi minns väl alla hur roligt det var att klistra klistermärken på möblerna när vi var små?;) så vi är igång att täcka hela med just klistermärken.



denna byrå är ny, Vi får inte plats med alla hennes kläder i den förra så fick byta. denna blir ett senare projekt. tänkte skriva ut bilder på glanspapper och tapetsera byrån. tapetsera nyss en byrå till mitt pysselrum och blev riktigt bra:)


denna byrå är för hennes leksaker men även den väldigt trist så ska ta fram tejp och färg, tänkte göra den randig i färgerna-gul,blå,Rosa,röd,grön,lilla och orange typ:) en riktig färgsprakare.

de blev dagens projekt. avklarad:D

puss å hej

träning i need

fy fan för slapphelger. blivit fika och lite chips igår, detta måste göras nått åt. men lusten är inte lika villig som jag. ska försöka rota fram crosstrainern ur klädhögen i hallen och tvinga mig upp.

då har jag skaffat en blogg

En blogg införskaffad, wiiee för mig.
Kan dela med mig snabbt om min dag innan kudden dränker mig.
Igår var det kräftskiva med flickorna så idag blev det sovmorgon eftersom lillan är hos mormor och morfar. Vakna 16.00:) skööönt. Ätit pizza köpte massa gott men åt typ inget, godsaker är inte så lockande längre, tack och lov:) gått ner 5 cm runt buken på 2 veckor, härligt härligt må jag säga:) bara av att ge fan i sånt där gott;)
Men hyrde 2 filmer som vi inte tittade på:\ jag ville få ordning i mitt pysselrum:) å de fick jag:) 
Sen slinga jag håret och ja nu ligger jag redo för sömn. Blir mer detaljerad skrift en mindre tröttsam tid på dygnet. Kram på er:)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0