Veckans virkande



En ca 15-20 cm hög ponny gjord på beställning

En beställning, ponny ca 10 cm

Fiskar, pussfisk och flörtfisk, nyckelringar ca 4cm på beställning




En impuls, skallra.

Påbörjad, funderar på att göra en kofta.

Påbörjad, waldorfinspirerad docka som min älskade svärmor ska ge i gåva till en liten bebis💓

Är ni intresserade av att beställa kan ni titta in på min instagram 😘❤️




En liten pony född🐴💓








Fick en önskan att göra en my little pony som var orange och rosa så så fick det bli☺️ 

Kommer bli fler så mönster kommer...

En virkoholics bekännelser

Helt galen i att virka, verkligen helt besatt, alltså på riktigt beroende, kan sitta helt maniskt med smärta i händerna pga karpaltunnelsyndrom och virka hela nätterna. Jag lärde mig virka i april i fjol och virkar på Frihand för jag fattar ännu inte hur jag ska följa mönster. Såååå himla kul att skapa nya saker och blev fast direkt.

Jag har velat lära mig virka sedan jag var ensiffrig och många har försökt få mig fatta men jag har inte hajat ett skvatt. 

I januari förra året så fick jag beskedet att en av mina närmsta och finaste vänninor hade gått bort i cancer, det kom som en chock för mig för hon hade hållit det hemligt från mig.
Om jag känner henne rätt så vet jag att hon inte berättade för hon visste om min graviditetsdeprission och jag födde min andra dotter i samma veva som min vännina fått sin dödsdom, så jag har efter mycket funderingar kommit fram till att hon inte ville tynga mig mer samt att hon inte orkade ta min sorg, för hon var den som tröstade mig när jag fick beskedet om att min kusin tagit livet av sig, så hon visste hur förstörd jag blir.

En gammal bild på mig och min vännina❤️


Min vännina är en konstnärssjäl och var superduktig på att virka, hon kunde sitta länge och försöka lära mig hur man gjorde och inte blev hon det minsta sur eller irriterad över att jag var så trögfattad, hon är verkligen en så vacker själ som togs ifrån oss allt för tidigt. 

Hennes död kunde jag inte acceptera, det var inte verkligt , och allt runtom mig började bli lika overkligt, och iumed min tidigare depression blev jag mycket sämre och blev orkeslös, utmattningsdepression.

Men jag med adhd kunde inte vara stilla i sinnet även fast jag satt i soffan eller låg i sängen som en grönsak. Men jag orkade inte ens rita, det var fruktansvärt jobbigt att inte orka något och leva i en bubbla med en då trotsig 3(4)åring och en 6 månaders, jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket av det halvåret, allt jag vet att utan min make hade jag aldrig klarat det.

Men så en dag i april bestämde jag mig bara helt plötsligt att JAG SKA LÄRA MIG VIRKA, så vi åkte och köpte garn och Virknålar och så när barnen lagts satte jag på en youtube-video med hur man gör luftmaskor vilket är typ "the basic" för en nybörjare, sedan titta jag på en till video om hur man gör fasta maskor, det är typ "fortsättningen" "vändningen" av luft maskor för att det ska bli något. 

Sedan stängde jag ner datorn och vara körde på om och om igen och provade ut olika sätt och varianter och tittade vart jag tog vägen någonstans efter varje maska, på så sätt lärde jag mig virka☺️ och detta blev slutresultatet av mitt första virkprojekt...

Sedan fick jag massa papper, av en vännina från skolan, med många olika maskor med enkla beskrivningar och vad dem hette.

Jag tog virknålen och satte på en dropps-video eller youtube-video för varje ny maska jag ville lära mig, jag kunde pausa och spola tillbaka, pausa och spola tillbaka flera gånger om och om igen för att det verkligen skulle fastna i huvudet och i känslan. 

Här har ni några alster från i somras som var mina övningsprojekt...

Mina favoritnaskor eller mönster är bubbelmaskor och stjärnmönstrertekniken som ger otroligt häftiga effekter, men halvstolpar är nog det jag använder mig mest av för att dem är snabba och enkla☺️ 

Detta är bubbelmaskor

Och denna har stjärnmönster


Här är mina senaste alster som är gjorda under december, januari och nu februari...

En liten ugglesnutte...

Mia and me docka


En super mario blomma...


En super mario mössa...


En kokonkofta av mormorsruta...


Ugglemobil ...


Ugglemobil...


Ugglemobil ...


Ugglemobil...

Mössa...



Drakmössa...


En liten Penny-Leefant💓....


Queen bee🌸...


En liten svanprins 💓


En liten my little pony...



Ja nä det är mycket mycket mer men orkar inte lägga upp allt här nu så det blir en annan gång☺️ pussåhej🌸💓


RSS 2.0