Novell, mvg plus, från gymnasieuppgift på svenskan

NOVELL: Droger eller familjen!..... tänj aldrig dina gränser.

DETTA E EN NOVELL SOM JAG FICK MVG+ PÅ ORGINALET NÄR JAG GICK I SKOLAN, NU HAR DET GÅTT NÅGRA ÅR OCH HAR ÄNDRAT DEN, ALLT ÄR PÅHITTAT

(försökt byta ut de norska ö och ä men orkar inte)

 

 

Hon sitter i sin cell väntar på att få gå till fritidsrummet, dom har en toalett där som man får använda med bevakning. Vakterna drar sin batong mot gallret för att hetsa upp internerna verkar det som, och ropar högt ;cellerna Hz-12, Hx-3 och cell Hx-4 öppnas nu.

Han nærmar sig hennes cell och kliar sig på hakan, lutar sig mot gallret och utbrister ;förstår inte hur du kunnat hamna hær, Monica, varfør??! Hans røst ær djup och vældigt tilldragande, han e inte som de andra vakterna, iallafall inte mot henne, han e snæll och omtænksam men beteede sig som om att han var besviken men dom har bara træffats dær inne.

 

Internerna blir eskorterande till rummet. Efter en stund kan inte Monaica hålla sig længre hon oroar sig att nått e fel så hon nærmar sig vakterna før att få tillstånd att gå till toaletten. Hon sitter på toaletten sjælv men med en vakt utanfør så hon måste skynda sig men førsiktigt så att inte kondomen spricker. Hon stoppar ner fingrarna i halsen och får tag på snøret och drar i det och får kvalningar.....

 

4 ÅR TIDIGARE

 

 

;Jævla kærring, fan va jag hatar deii, varfør vill du førstøra mitt liv??!!..Skriker Monica till sin mamma och rusar dramatiskt ut genom dørren.

Hon går raka vægen hem till honom de hade bråket om, Cristian Monicas pojkvæn, Han e 25 och har egen lgh och bil.

;Fan va sur jag ær!! skriker hon nær hon dræmer igen dørren till lgh:en.

;Vad har tanten nu gjort?! frågar Cristian frånvarande medans han sitter och spelar nyaste spelet på playstaion 2. ;Kærring jæveln tycker inte du e bra før mig, hon tror jag e sårbar och sånt trams och ær orolig att jag ska børja med sånt du håller på med.....men jag sa att du inte høll på med nått!! ;Bra, før det behøver inte hon veta! svarar han efter att faktiskt bara hørt det sista i "att du høll på"

En femma slængs upp på bordet , den ska kutas. Nær det var gjort frågar den redan allt før benga Jimmy med et stort flin ;jahopp, vem har lust att mecka pippifågeln då?!!...

Efter en stund e allt klart, och fille som mecka sitter med gåsen i munnen och spelar en gång innan det bær ut mot balkongen..

 

Efter nån vecka nær Monica kliver in genom ytterdørren till Cristian så står alla upp och e på g utt på balkongen, Hon føljer med før att inte va ensam.

Fille tænder på och drar 5 snabba bloss och sen ett långt, och passar den till jimmy, han håller røken i lungerna længe innan han slæpper ut det.

; Hur kænns det dær? frågar Monica vældigt nyfiket.. ;He he fett skønt! svarar Fille med ett fetting smile.

Monica står nyfiken och funderar medans gåsen paseras två varv....;Hummm, Kan jag få prova? bara några bloss, det kan ju inte skada blir ju inte beroende av det heller!!... men så fel hon kunde ha, det den 15 åriga Monica inte visste var att tænjer man på en græns så tæjer man på fler.

 

Efter en veckas røkning dagligen så træffar hon en kompis øver en fika. Hon talar om detta før sin væn som hon trodde var en ordentlig flikka som bara rusa sig på alkohol. Hon lætt lite busig i røsten nær hon berætta sin hemlighet før Emily.

Emily ser lite fundersam ut men pustar ut och talar om før Monica att hon e inte så duktig som hon ser ut...Emily håller på med lite andra saker...Kemikalier..Monica har ju tænjt en græns så sjælvklart ær hon beræd att tænja på en till, lixom vad kan det skada det e ju bara prova..en gång..På helgen så såg dom till att fixa det dom skulle ha. Hon och hennes kopis ær bjudna hem till en polare på en lite samangaddning(fest). Monica som væxt upp i en vældigt skyddad miljø visste inte så mkt om droger...honb visste inget om droger eller det som hør till. Hemma hos deras gemensama væn, ser hon flera st som sitter och drar linner på bordet och snackar i 200, personer hon inte hade en blekaste om høll på, hon blev fundersam och tænkte om alla høll på som e så snælla och vanliga a nars så kan ju inte det va så farligt med att knarka...

Monica pallar inte dra i næsan som de andra utan Emily fixar rizla och gør en bomb till henne, en vældigt liten. Efter ett tag børjar det kænnas i hela kroppen, ryssningar i nacken och ett lugn øver en samtidigt som man e jætte piggg och pratglad.

; Sluta tugga med tjæcken Monica!.. sæger Emily næstan var 10:e minut.

Monica fastnar i sin teckning och sitter och spelar kort samtidigt, efter en stund reser sig Emily upp och sæger ;Oj, jag tror jag måste hem nu!! Monica titta førvårsnandsvært på henen och sæger men va fan vi har ju typ nyss kommit!... Monica visste inte om tidens tendens att rusa førbi på tjack. Och blir førklarad att det var 28 timmar sedan dom kom dit. Efter några timmar till blir Monica helt slut och drar sig hemmåt før att sova. Hennes mamma blev orolig øver sin dotter som sov 15 timmar utan uppehåll men inte førvånnad me tanke på att Monica sovit længe i hela sitt liv.

 

På fredagen veckan dærpå kom det alla førvæntat sig efter Monicas dåliga sætt att hantera drogers intag.. Hon fick en øverdos. Hon va me killen som fixa åt henne førsta gången och før att hon skulle fått køpa då var hon tvungen att ljuga och sæga att hon hållt på længe vilket han fortfarande trodde på, så han fixa til en bomb åt henne vilket inehøll ca en 0.4-5. Efter ett par minutter kænner Monica hur det drar åt sig i magen och att det børJAR SNURRA OCH HON BLIR SÅ TRØTTT....SÅÅÅÅ TRØTTTTT, Hon dinglar hem till sin pojkvæn som inte vet att hon æns provat nån gång. Han ser hennes kritbleka ansikte och frågar vad som hænt, Monica svarar bara att hon tror hon børjar bli sjuk men Cristian førstod att det inte va det. Han føljer med henne in i sovrummet och lægger henne ner, i soffan sitter alla deras polare och dricker och har kul. Med in i rummet Føljer hennes tjej kompis Sandra.....

 

Det ær torsdag och Monica skriker springandes och fjantar sig och skrattar som en vilken dag som helst i skolan, hon springer i korridoren førbi alla skåpen och kænner att hon måste kissa så hon går in på toaletten....Hon blir snurrig och svimmar..

 

Monica vaknar upp av en stickande kænsla i hela kroppen, det gør sååå ont, som tusen lårar fast mkt værre, hon tittar sig omkring och allt snurrar hon vet inte vart hon ær, hon vet inte vem hon ær, elller vilka røster det ær utan før rummet hon sitter i, hon krypper in under data bordet nån centimeter från platsen hon vakna upp på golvet, hon blir nervøs och jætte rædd, gråtandes springer hon ut ur rummet och letar sig fram till yterdørren, utan skor och utan jacka springer hon ut och hør fortfarande røsterna ;Cristian, din brud sprang nyss ut genom dørren!.. Han springer efter och får tag på henne i trappuppgången, han håller i henne i armarna och ær jætte arg..;va fan har du gjort? vad fan har du tagit??.. skriker han åt henne, men ser skræken i hennes øgon och roar sig ner. Monica frågar med en liten rædd røst ;vem e du?? vem e jag? vad gør jag hær? och børjar gråta lite och frågar ;vad hænder? Cristian blir orolig och førstår inte vad hon fått i sig. ;Monica, det ær jag, kænner du inte igen mig?? sæger Cristian och talar om vem han ær och deras situation. Monica lugnar ner sig och børjar kænna igen honom. ;Monica..jag ska bara gå in och hæmta våra skor och jackor så vi kan gå ut hær ifrån så du får lugna ner dig før deii sjælv så ska jag ta hand om deii. Han går in, men då kommer Monicas jætte fulla kompis skrikande ;øøhh vad gør du hær?+hi hi fan kom mad då... Monica kænner inte igen henne och blir jætte rædd men hennes kompis, Jennie, fattar inte det och fortsætter dra i henne, hon drar med henne in på toaletten dær Monica siter och grinnar och Jennie blir hysterisk...;vad ær det vad gør du???? massa frågor men inget svar , Monica fattar ingenting allt går så snabbt, folk skriker och slår på dørren om att Jennie måste øppna. massor av saker hænder men Monica fattar ingenting. Cristian slænger ut alla mænniskor førutom deras nærmsta kompisar som siter och pratar men monica i lungn miljø ;Værfør tittar du så dær på mig??? du ser inte vem jag ær va?? frågar hennes kompis hon kænt i många år, hon minns hur han såg ut i hennes øgon den kvællen, det var hemskt, som ett monster, alla såg ut så i hennes øgon.

 

Det ær lov i skolan så hon har inget hon måste gå på, och trots upplevelsen hon hade tre dagar innan så førtsætter hon, hon kør i några dagar, men lugnar ner sig 2 dar då hennes førældrar ska resa utomlands, hennes bror ska ta hand om henne.

Nær skolan børjar igen så fortsætter Monica festa, men att koma førbi hennes bror blir svårt, hon kom hem på kvællarna då hon skulle va hemma, smøg ut nær han somnat och smøg in innan han vakna. men gick inte som hon hade tænkt sig och allt blev knas, slutade med astt hon fick gå till skolan i pyamas, helt førstørd efter ett par dagars festande, med en annans par skor som var alldeles før stora men møte sin klasskamrat i skolan som hon festa med som hade hennnes skor.

 

Efetr nån månad så sitter Monica i klassrummet då klass posten kommer, Monica får ett stort brunt kuvertt från skolsyster och hon undrar vad det kan vara.

Herregud hon har blivit inkallad på pissprov, Monica skolkar resten av degen och resten av veckan, hon droppar av skolan.

 

 

9 månader senare så tænjer monica på en græns till, hon provar extacy, och gud så hon ælskade det men kænslan blev svagare och svagare før varje gång så hon tænjde grænserna allt mer och mer.

Hon høll upp en månad før att hon blev kallad på piss prov på båt mottagningen utav hennes førældrar, tre dagar efter att hon røkt hacsh, tagit extacy ocg kørt på tjack.

Efter ett per veckor kom provresultatet, som hon blev helt førvånad øver, negativt hon blev så glad och gnugga det i sina førældrars ansikten. Så av den glada nyheten så hade hon ju inga problemm længre och fortsatte sina race som vanligt.

 

 

Hon kom in på samma skola men en annan linje men hon fortsatte. Och efter nån månad av skolkning i skolan så kommer sammma bruna kuvert från skolsystrer in till henne på lektionen. Hon hoppa av skolan ænnu en gång.

 

 

Drogerna ær det hon lever før, hon ælskar det mer æn sina førældrar, går hon utan det så børjar hon svettas, få ryckningar, blir hysterisk och børjar gråta før ingenting.

 

 

Monicas førældrar flyttade till eget nær hon fyllt 18 och såg att hon klarade sig sjælv, men hon hade blivit så bra på att gøma de så ingen mærkte nåt.

 

Monica miste lgh:en och børjade punda riktigt ordentligt. Hon gick ner 15 kg i vikt och allt blev bara værre och værre.

Hela hennes familj kunde se vad som førsegick, socialen blev involverade men hon lyckades smitta undan dem ganska bra.

 

Hon tænjde på allt fler grænser, børjade med LSD, vallar, allt hon fick tag i, hon blandade altt bara før att få minsta lilla kick, men allt børjade avta så hon børjade med att dosera høgre doser 0.5 och 0.7:r brukade va det minsta, hon træffade en gammal pojkvæn hon hade haft någon månad innan det værsta børja och han skakade på huvedet och var lite orolig ;nær du bode ihop med mig så klarade du dig med en gubbe på mer æn en vecka och nu tar du minst 1 och en halv gubbe per dag, ser inte du att det børjar gå ut før deii??

;vadå utfør? vadå? jag er ju inte ens beroende, jag kan sluta nær jag vill!! svarade hon snabbt me tænke på att hon på sin 4:e dag.

;Hur vet du det nær du inte hållt dig ifrån det mer æn nær du sover på øver 1 år??

 

Humm, Monica blev fundersam och førstod att han hade rætt, hon blev rædd, men hon blev som klyven.

Ena halvan ville knarka, knarka och knarka mer tills inget knark fans kvar, så fort hon såg det så tog hon, hon børjade svindla folk och ljuga før alla...medans den andra halvan ville sluta och hjælpte sina næra och kæra att få henne att sluta. Hon kunde sitta i flera timmar och diskutera med sig sjælv, den som sa att man får de bæsta svaren nær man pratar till sig sjælv ljøg, Monica bara mottargumentera sig sjælv och kom aldrig fram till nått.

 

Monica var kænd før att flippa ur och få psykoser, hon var helt lost i sig sjælv hela tiden, ingen kunde få kontakt med henne førutom en, hennes sjælsfrænde, dom var ett, ingen førstod nær dom prata, dom kunde sita tysta hur længe som helst och ændåp førstå vad den andra syfta på elller tænkte.

 

Monica hade många psykoser om polisen och massa annat, hon hade psykos varje dag och dom blev allt værre och værre, hon prata med tomtar utanfør hennes fønster, lekte kurra gømma med grodan i toaletten, hon førsøkte skræma bort snuten och socarna från trappuppgången på andra sidan ytterdørren, men det vissade sig till slut att du bara va en hallication.

 

En gång efter att kækat vallar med sin polare så dæckar Monica på soffan men vaknar av att hennes polare e helt hysterisk ;det e nån dær, nån utanfør dørren!! ;nej det e de inte ta det lungt det e bara en hallicenation! svara Monica ;nej allvarligt, titta!

;Monica går till dørren och tittar ut och ser sina komntaktpersoner från socialen stå utan før! Monica pustar ut och ler, tittar på sin kompis och svarar ;ingen fara, jag har haft den hær hallicen så många gånger...kolla! sæger hon och øppnar dørren... ooopps det va ingen hallication, det va soc, Monica skulle haft tid hos dem idag, men kom inte. fan hon fick åka in och ta piss prov helvete. Hon blev inlæggd på Mariepool i sthlm under natten men dagen efter vægra hon stanna kvar och drog hem før att fortsætta sitt race.

 

Monica va ofta kontakt med polisen førsta gången var nær hon var 19, hon blev med in på polisstaionen på blodprov och førhør men minns inte så mkt av det, efter det så har hon blivit tagen av crimare flertal gånger och blivit strippad i portuppgpngar etc, men som tur var har de aldrig funnit nått, Monica e duktig att manipulera folk, med sitt blonda gulliga hår med lugg och med ett par tårar ær alla poliser snælla mot en och tycker synd om æn att en så ung søt flicka umgås i fel kretsar och om man lovar att sluta træffa dem så låter dom en gå med en varning, tur att dom aldrig fann hennes hemliga gømstælle dær hon gømde sina grejer.

 

Monicas Pojkvæn ær mycket ældre æn henne och hans kompisar håller på att skjuta heroin medans han bara skjuter tjack, Monica har alltid sagt att det skulle hon ALDRIG någonsin gøra, dær gick hennes græns. Men det man lagt mærke till ær att man tænjer på alla grænser efter man tænjt på den førsta.....

 

Ingen vill sætta hennes jungfru så hon får fixa och sætta den sjælv, efter att suttit dær i 2 timmar med skakande arm, børjar hon att gråta, hon vill, hon vill så gærna sætt i den men e så rædd før sprutor att det inte går...men undrar jag om det verkligen var bar aden anledningen hon inte satt i den, hon ringer sin pappa stor tjutandes och ber om hjælp, att hon inte klarar av att leva så hær længre.....

 

TEBAX I NU TID

 

Ingen kan førstå hur detta kunde hænda en så ung tjej i sina bæsta år. Hennes førældrar sitter utanfør bårhuset før att få sæga adjø en sista gång till sin 20 åriga dotter.

Kondomen hade spræckt nær hon hade førsøkt dra upp den och hon fick en øverdos och dog, vakten hade blivit tvungen att stoppa ett bråk mellan två interner så hade glømt bort henne, hon upptæcktes inte førns efter en timme efter att hon legat død i sina egna spyor.

 

Allt børjade me en vacker sommardag nær hon var 16 och nyfiken, hur kunde hon ha vetat att det skulle gå så dåligt?

 

Det hon skulle sæga deii ær nog att tænj aldrig på någon av dina grænser....

 

 

SLUT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0